Ana Sayfa Duyurular GSS prim borçlarını ödeyemeyecek durumda olanlar 31 Mart 2021 tarihine kadar gelir...

GSS prim borçlarını ödeyemeyecek durumda olanlar 31 Mart 2021 tarihine kadar gelir testi yaptırmalıdır

388
0

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı İsmail Yılmaz başkanlığında Sosyal Güvenlik İl Müdürlükleri Genel Değerlendirme Toplantısı düzenlendi.

Video konferans yöntemiyle yapılan toplantıda SGK Başkanı Yılmaz, Sosyal Güvenlik Kurumu olarak Covid-19 salgınına rağmen başarılı bir yapılandırma dönemi geçirdiklerini söyledi.

İl Müdürlüklerinin yapılandırma sürecinde vatandaşlar ve bütün işverenlerle etkili bir iletişim kurarak,   başvuru işlemleri konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Kurum Başkanı Yılmaz, il müdürlerine ve tüm Kurum personeline teşekkür etti.

Yapılandırmada düzenli ödemenin önemine vurgu yapan Başkan Yılmaz, peşin ödeme ve ilk taksit tarihinin 31 Mart 2021 olduğunu belirtti. Başkan Yılmaz, yapılandırmanın ilk iki taksitinin süresinde ödenmemesi, bir takvim yılı içerisinde ikiden fazla taksitin ödenmemesi veya eksik ödenmesi durumunda yapılandırmanın bozulacağına dikkat çekti.

GSS prim borçları için açıklamalarda bulunan Başkan Yılmaz, borcunu ödeyemeyecek durumda olan ve bugüne kadar hiç gelir testi yaptırmamış vatandaşların ise 31 Mart 2021 tarihine kadar gelir testi yaptırmaları gerektiğini hatırlattı.

Yılmaz, geliri brüt asgari ücretin üçte birinden az olduğu tespit edilenlerin borçlarının silineceğini ve tüm primlerinin devlet tarafından karşılanacağını ifade etti.

SGK Başkanlığında yapılan toplantıya, SGK Başkan Yardımcıları Cevdet Ceylan ve Lütfi Aydın, Sigorta Primleri Genel Müdürü Savaş Alıç, Strateji Geliştirme Başkanı Muhiddin Şahin, SGK Birinci Hukuk Müşaviri Ayfer Özdemir Tefon ve daire başkanları katıldı.

Önceki İçerikTam mükellef kurumdan elde edilen kar paylarının vergilendirilmesi nasıl olacaktır?
Sonraki İçerikAlmış olduğumuz hizmete iade faturası düzenleyebilir miyiz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz