Ana Sayfa Duyurular SGK 7143 Yapılandırma Uzatma Hakkında Duyuru

SGK 7143 Yapılandırma Uzatma Hakkında Duyuru

1307
0

T.C.

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI

                        İstanbul Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü

 

 

İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Üyelerine 

Önemle Duyuru

  

Bilindiği üzere, 11.5.2018 tarihli ve 7143 sayılı “Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun” ile getirilen 7143 sayılı Kanun kapsamında yapılandırmaya 27/8/2018 tarihine kadar başvurmuş olmakla birlikte geçici 2’nci maddenin yürürlük tarihi olan 28/12/2018 tarihi itibarıyla ödenmesi gereken tutarları süresinde ödemeyerek veya eksik ödeyerek Kanun hükmünü ihlal eden işveren ve sigortalılarımızın:

 

İhlale neden olan tutarları, ödemeleri gerektiği tarihten ödeme tarihine kadar (bu tarih dâhil) geçen süre için 7143 sayılı Kanunun 9 uncu maddesinin altıncı fıkrasında belirtilen geç ödeme zammı ile birlikte 28/2/2019 tarihine kadar ödemeleri halinde 7143 sayılı Kanun hükümlerinden yararlandırılma hakları devam edecektir.

 

Başta İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası değerli üyelerine ve tüm halkımıza saygıyla duyurulur.

 

 

İstanbul Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü

 

____________________________________________________________

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikLtd. Şti. ortağı ve tasfiye memuru olan kişi devlet memuru olabilir mi?
Sonraki İçerikTasfiye sonu kurumlar vergisi beyannamesinin verilme süresi nedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz