Ana Sayfa Vergi Seyahat acenteleri turizm payı beyannamesi vermeli midir?

    Seyahat acenteleri turizm payı beyannamesi vermeli midir?

    Ticari geliri ile işyeri kira gelirinin birlikte elde edilmesi halinde beyan sınırı nedir?  Servis şeklinde yolcu taşıma hizmeti veren Seyahat acentası turizm payı beyannamesi verir mi?

    889
    0

    Mükellefim seyahat acentesi belgesi aldı. Fakat sadece servis şeklinde yolcu taşıma hizmeti veriyor. Örnek olarak X firma kongre düzenliyor ve buraya gelen misafirleri benim mükellefim yolcu taşıması yapıyor. Turizm yapı beyannamesi vermeli miyiz?

    Seyahat acenteleri turizm payı mükellefidir.

    Ancak bahsettiğiniz taşıma işinden elde edilen hasılat üzerinden pay ödenip ödenmeyeceği konusunda tebliğde bir belirleme olmadığı için yorum yapamıyoruz.

    Şahıs mükellefinin ayrıca kira geliri elde ettiği bir işyeri var. Aylık 800 TL kira almaktadır. 

    Bu durumda şahıs gelir vergi beyanında kira beyanı da beyannameye eklenmesi gerekir mi? 

    GVK 86. maddedeki rakamsal şartlara göre yıllık beyannameye dahil edilir veya edilmez.

    Örneğin Şahsın ticari kazancı ve GMSİ toplamı 2020 için 49.000 TL’sını geçer ise kira geliri beyannameye dahil edilir.(GVK md.89/1-c)


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİstifa mektubu dijital imza ile imzalanabilir mi?
    Sonraki İçerikSatmak için aldığımız mallar için fatura almalı mıyız?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz