Ana Sayfa Vergi Servis taşımacılığı hizmeti veren firmalar KDV indiriminden faydalanabilir mi?

    Servis taşımacılığı hizmeti veren firmalar KDV indiriminden faydalanabilir mi?

    Personel ve okul servis faturasında KDV oranı nedir?

    1123
    0

    Personel ve okul servis faturasında KDV %8 mi oldu?

    Yeni değişen KDV oranlarına göre yolcu taşımacılığı %8’e indi. Şehir içi personel taşımacılığı ya da servis işletmeleri de bu orandan mı fatura kesecek? 31 Temmuz’da kesilecek faturalar %8 KDV oranına mı tabi olacak?

    Personel taşımacılığı da okul servis taşımacılığı de yolcu taşımacılığı kapsamındadır.

    Karar 31/07/2020 (bu tarih dahil) yürürlüğe girmiştir. 31/12/2020 tarihinde sona erecektir. 31/07/2020 tarihin den itibaren düzenlenecek faturalarda %8 KDV hesaplanacaktır.

    KDV tevkifatı yapılıyor ise bu tutar üzerinden 5/10 oranında tevkifat yapılır.

    Yazıcı kartuş tamiri KDV indirimi kapsamına girer mi?

    31/07/2020 tarih itibariyle bazı hizmetlerde KDV oranları değişti. Firmamız yazıcı, kartuş satış ve bakım onarım hizmeti veriyor. KDV oranı düşürülen aşağıdaki hizmet çeşitlerine girer miyiz?

    Kararda “bilgisayar” kelimesi geçtiği için diğer unsurların kapsamda olmadığı görüşündeyiz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBankalarda çalışan sayısı bir önceki yılın Haziran ayına göre %1,6 oranında azaldı
    Sonraki İçerikEmisyon Primi kazancı kurumlar vergisine tabi midir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz