Ana Sayfa TTK Sermayenin ödendiğine dair rapor için SMMM sözleşmesine gerek var mı?

    Sermayenin ödendiğine dair rapor için SMMM sözleşmesine gerek var mı?

    369
    0

    Sermaye ödemesinin tespit raporu için elimizde seri ve sıra numarası olan eski format var. internet sitenizde mesleki sözleşme örneğini açtığımızda seri numara kısmı boş olarak gözükmektedir. İnternetteki sözleşmeyi kullanmamızda herhangi bir sıkıntı olur mu? Kopyasını iletmeniz mümkün mü?

    Sermaye ödemesinin tespit raporu bedeli için sözleşme yapılması gerekmez. Alınan bedel için e-smm düzenlenmesi yeterlidir.


    Düzenlemiş olduğum sermaye tespit raporu ticaret odasından iade edilme sebebi olarak raporda önceki sermayenin ödendiğine dair bir tespitin yapılması isteniyor. Ticaret odasının uygulaması doğru mudur?

    Ticaret odasının uygulaması doğrudur. 

    Ticaret siciline Ayrıca ikinci rapor olarak; “SERMAYENİN ÖDENDİĞİNİN TESPİTİNE AİT SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK RAPORU “da düzenlenerek verilmesi gerekir.


    Sermaye artırımı için sermayenin ödendiğine dair rapor düzenlememiz gerekiyor. Fakat defterler (2005 yılı) imha edilmiş. Raporda ödendiği yevmiye madde numarası ve defter bilgileri isteniyor ne yapmamız gerekiyor?

    TTK hükümlerine göre zaman aşımı süresi 10 yıldır söz konusu alana defter bilgileri yazılmaz. 

    Sadece artırılan sermaye için bilgi verileri (ticaret sicil gazetesi bilgileri artış tarihi- artırılan miktar)




    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSendikalara yapılan hizmetler KDV tevkifatına tabi midir?
    Sonraki İçerikWeb tasarımı yapan firmalar dövizli tahsilat yapabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz