Ana Sayfa TTK Sermaye artışına istinaden düzenleyeceğimiz raporda geçmiş yıla ait evraklar yok ise nasıl...

Sermaye artışına istinaden düzenleyeceğimiz raporda geçmiş yıla ait evraklar yok ise nasıl bir yol izlemeliyim?

710
0
Sermaye artışına istinaden düzenleyeceğimiz raporda geçmiş yıla ait evraklar yok ise nasıl bir yol izlemeliyim?

Bir mükellefimiz için sermaye artırımda bulunacağız. Bir kısmı geçmiş yıl karlarından ve sermaye düzeltmesi olumlu farklarından yapılacak. Ancak sermaye düzeltmesi yapılan ve sermayeye eklenecek karlara ilişkin yılların bir kısmı ile ilgili elimizde bilgi, belge ve kayıt yok.
Önceki mali müşavire de ulaşamıyoruz. Firmamızda da dönemlere ilişkin defterler yok. Dönemler 2004-2009 arası. Biz bu yılların karlarını ve sermaye düzeltme olumlu farklarının raporlarını nasıl yazmalıyız ki sermaye artışına ekleyebilelim?

Geçmiş yıl karları hangi döneme ait olur ise olsun sermaye artışına konu olabilir, en azından sicil tarafı buna bakmaz. Ancak raporunuzda bu kaynağın tespiti yapılması zorunlu, defter kayıtları olmasa dahi o tarihlerden gelen bilgileriniz mevcut kayıtlarda yer almaktadır. Raporunuzda bu bölüm yazılırken her yılın karını ayrı ayrı belirtmek yerine topluca geçmiş yıl karları şeklinde de raporda yazmanız halinde sicilde sorun yaşanmayacaktır.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Şirketlerde sermaye artırımı yapmak için kurumlar vergisi beyannamesinin verilmesi gerekir mi?

İki ortaklı limited şirkette sermaye artırımı için çoğunluk sağlanamazsa ne yapılmadılar?

Sermaye artırımı raporlarında e-defter tasdik bilgisi olarak hangi bilgiyi yazacağız?

 

Önceki İçerikDünyanın en güvenli şehirleri
Sonraki İçerikTürkiye’ye gelmeden aldığımız ürünleri başka ülkeler üzerinden satarken nelere dikkat etmeliyiz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz