Ana Sayfa Muhasebe Sermaye artışı dolar olarak yapılabilir mi?

    Sermaye artışı dolar olarak yapılabilir mi?

    4106
    0

    USD olarak sermaye artış tutarını banka hesabına yatırdık. İTO TL olarak banka yazısı istemektedir. Sorum,

    1-Şirket sahibi yurtdışı kökenli ve sermayesini de USD olarak tescil ettirmek istiyor. Sermaye artışını Döviz cinsinden yapma imkânımız var mıdır? 

    2-USD olarak bankaya yatırdığımız dövizi İTO , TL çevirerek banka dekontu almamızı istiyor. İTO’nun istediği doğru mudur?

    Sicil kayıtları Ticaret Sicili Yönetmeliği 32.maddesi göre Türkçe tutulur, Döviz cinsinden sermaye artışı olamayacağı gibi bu şekli ile tescilinde yapılmasına olanak veren bir düzenleme bulunmamaktadır. Diğer taraftan Bankaya yatan dövizin, o günkü döviz kuruna karşılık gelen TL cinsinden yazılmış olması gerekmektedir.

     

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKira gelirimi bildirirken hangi gider yöntemini seçmeliyim?
    Sonraki İçerik2018 yılında İş Yeri ve Mesken Kira geliri elde edenler nelere dikkat etmelidir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz