Ana Sayfa Muhasebe Sermaye artırımında şirketin ortaklardan alacağının olması bir sorun teşkil eder mi?

Sermaye artırımında şirketin ortaklardan alacağının olması bir sorun teşkil eder mi?

1000
0

Sermaye artırımı yapacak şirkette 131 hesapta borç bakiyesi olması durumunda sermaye artırımı yapılır mı? Öncesinde 131 hesap kapatılmalı mı?

Ortak alacakları var iken de sermaye artışı yapılabilir.
A.Ş. ise sermayeye eklenecek fon var ise öncelikle bu fonların sermayeye eklenmesi gerekir. Ancak yüzde yüz katılımla yapılmış genel kurulda tüm ortakların onaylamış olması halinde fon olsa dahi nakit artış yapılabilir, ortak alacaklarının SMMM raporu ile tespiti için bu alacakların şirkete ortaklarca nakit olarak verilmiş olması gerekir. Aksi hal mevcut ise ancak bilirkişi tespiti ile yani ayni sermaye prosedürü ile tespitin yapılmış olması gerekmektedir.

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Sermaye artırımında gelecek yıllarda oluşabilecek karı taahhüt edebilir miyiz?

 

 

Sermaye artırımında artırılan sermayeden de yedek akçe ayırmalı mıyız?

 

 

Öz sermayesi negatife düşmüş şirketlerde sermaye artırımı yaparken neye dikkat etmeliyiz?

 

 

Önceki İçerikDefter Beyan Sisteminde Damga Vergi Beyannamesi Nasıl Gönderilir?
Sonraki İçerikDefter Beyan Sisteminde Damga Vergi Defterine Kayıt Nasıl Yapılır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz