Ana Sayfa Muhasebe Sermaye artırımında geçmiş yıl evraklarını bulamıyorsak raporumuzu nasıl düzenlemeliyiz?

Sermaye artırımında geçmiş yıl evraklarını bulamıyorsak raporumuzu nasıl düzenlemeliyiz?

654
0

Mükellefimin önceki sermayenin ödendiğine ait rapor hazırlamam gerekiyor. Şöyle bir sorunla karşılaştık önceki sermaye 2002 yılında artırılmış 2002 veya 2003 yılında ödenmiş. Bunu da o yılların verilmiş kurumlar vergisi bilançolarından görüyorum. Elimizde o yıllara ait her hangi bir evrak veya kayıt ve defter yok 10 yıl zaman aşımı olduğundan dolayı 2009 yılı kayıtlarına ulaşabiliyorum. Sadece orda da açılış kaydında ödendiği görülmektedir. Raporda sermayenin ödendiği yıla ait defter bilgileri ve sermayelerin ödendiğinin kayıtlarını ne yazmamız gerekiyor. Bu kayıtlara ulaşamıyorum. Ne yapmalıyım?

Mevcut bilgilere göre sermayenin ödenmiş olduğu ve öz varlık tablosuna yer verilerek korunduğunu beyan etmeniz yeterli olacaktır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikEv hizmetlerinde 10 gün ve daha fazla çalışanlara ne kadar sigorta primi ödenecektir?
Sonraki İçerikYalnız avukatların yapabileceği işler nelerdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz