Ana Sayfa Muhasebe Serbest meslek mükellefleri Ödeme Kaydedici Cihaz ile yapmış olduğu harcamaları gider olarak...

Serbest meslek mükellefleri Ödeme Kaydedici Cihaz ile yapmış olduğu harcamaları gider olarak yazabilir mi?

Serbest Meslek mükelleflerinin ofis için yaptıkları market harcamalarında ÖKC fişi gider belgesi olarak işleme alınabiliyor mu? Fatura olması zorunlu mu?

625
0

Serbest Meslek mükelleflerinin ofis için yaptıkları market harcamalarında ÖKC fişi gider belgesi olarak işleme alınabiliyor mu? Fatura olması zorunlu mu?

Tüketime konu olacak kırtasiye, büro ve temizlik malzemeleri, gıda gibi genel giderleri ödeme kaydedici cihaz fişi ile tevsik etmesi ve bu belgelerde yer alan katma değer vergisini indirim konusu yapılması ve giderleştirilmesi mümkündür.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

Önceki İçerikYurt dışı firmasından danışmanlık hizmeti için aldığımız faturada KDV’yi nasıl hesaplamalı ve KDV beyannamesinde nasıl bildirmeliyim?
Sonraki İçerikYurt dışı mukimi bir firmadan internet ortamında “domain name/alan adı” alımı için yapılan ödemelerde vergi kesintisi yapılacak mıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz