Ana Sayfa Vergi Serbest meslek mensupları e-belge sisteminden iade makbuz düzenleyebilir mi?

    Serbest meslek mensupları e-belge sisteminden iade makbuz düzenleyebilir mi?

    516
    0
    Avukat, smmm vb. serbest meslek erbabı e-makbuz sitesinden iade kesebilir mi? 

    İade serbest meslek makbuzu gibi bir uygulama bulunmamaktadır. 

    VUK 487 kapsamında serbest meslek erbapları yalnızca serbest meslek makbuzu düzenleyebilirler. 

    Bu sebeptendir ki, iade işlemini yapacağınız firma size gider pusulası düzenlemesi gereklidir. 

    İadenizi buna göre yapabilirsiniz.


    E-deftere tabi bir mükellefin eylül ayına ait bir faturası programdan kaynaklı muhasebeleşmiyor. Dolayısıyla 600 ve 391 hesaba dahil edilmemiş. Ancak fatura GİB’e ulaşmış. Eylül ayı beratı da verildiğinden dolayı nasıl bir yol izlememiz gerekiyor?

    İlgili faturaya ilişkin sistemden kaynaklanan durum raporlarına bakılması gerekli ve e-deftere kayıtların sağlıklı bir şekilde aktığı kontrol edilmeli Durumunuzu arz eden bir dilekçe ile Gelir İdaresi Başkanlığına bilgi verilmeli ve gerekirse ilgili dönemin berat dosyasının silinmesine tekrar yüklenmesi konusunda Başkanlığa başvuruda bulunabilirsiniz.

    Başkanlığın vereceği cevaba göre süreç ilerleyecektir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBoşanan eşlerden hangisi çocuklar için hesaplanacak AGİ’den yararlanır.
    Sonraki İçerikE-Defter uygulamasına dahil olmak için bilanço usulüne göre mi defter tutmak zorundayız?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz