Ana Sayfa Muhasebe Serbest Meslek Mensupları düzenlemiş oldukları makbuzlardaki kesintileri iade talep edebilir mi?

Serbest Meslek Mensupları düzenlemiş oldukları makbuzlardaki kesintileri iade talep edebilir mi?

1726
0

2018 Açılışlı 29 yaşından küçük genç girişimci istisnası hakkını kazanmış avukat bir mükellefimin yıl sonu itibariyle toplam karı 16.500 TL’dir ve tüm vergilerini ödemiştir.

  • Düzenlemiş olduğu serbest meslek makbuzlarından dolayı stopaj kesintileri mevcuttur.
  • 000 TL’ye kadar genç girişimci istisna hakkı bulunmaktadır.

Stopaj kesintilerini gelir vergisi kazancından mahsup etmeden, genç girişimci istisnasından karı düşüp, serbest meslek makbuzlarının kesintilerini nakit alabilir miyiz?

 

Serbest meslek makbuzu kesintileri hesaplanan vergiden mahsup edilir. Mahsup sonrası kalan tutar varsa iadesi talep edilebilir. İstisna zorunlu bir indirim hakkı değildir. İstenirse kullanılır.

 

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Serbest Meslek Makbuzunda Vergi Kesintisi Hangi Müşterilerde Yapılır?

 

 

KDV dâhil belirlenen Serbest Meslek Makbuzu hesabı nasıldır?

 

 

Serbest Meslek Makbuzu Nasıl Hesaplanır?

 

 

 

Önceki İçerikDemirbaşlarda amortisman oranları neye göre belirlenir?
Sonraki İçerikİşveren girişimlerin 2017 yılında doğum oranı %13,9 oldu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz