Ana Sayfa Vergi Serbest meslek mensupları 5 Bin TL üzeri makbuzlarını E- Arşiv olarak mı...

Serbest meslek mensupları 5 Bin TL üzeri makbuzlarını E- Arşiv olarak mı düzenlemelidir?

539
0

509 Sıra No.u Tebliğ ile 5.000 TL ve üzeri tüm faturaların e-Arşiv fatura olarak düzenlenme zorunluluğu getirilmişti. Serbest Meslek Erbaplarının aynı gün içerisinde aynı kişi ya da kuruma düzenleyecekleri ve tutarı 5.000 TL’nin üzerinde olan serbest meslek makbuzlarını e- smm olarak düzenleyebilir mi?

5 bin ve 30 bin üzeri düzenlenecek ticari belgeler yalnızca fatura için geçerlidir.

Mayıs 2020 tarihli Gelir İdaresi sisteminden e-Arşiv Fatura düzenlemiş ve onaylamıştır. Daha sonra faturaya sıfırların fazla yazıldığı fark edilmiş ve ilgili fatura satıcı ve alıcı tarafından kayıtlara alınmamıştır. Sehven hatalı düzenlenen faturaya düzeltme yapabilmemiz için nasıl bir yol izlemimiz gerekir?

Düzenlenen fatura 5 bin ve 30 bin TL üzeri düzenlenen faturalardan ise herhangi bir düzeltme yapamazsınız. Faturayı düzenlediğiniz firmanın kayıtlarına almaması yeterlidir.

E-fatura mükellefiyseniz özel entegratörünüz ile görüşmelisiniz.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Dövizli e-Fatura’da TL Karşılığı yazılmak zorunda mıdır?

Özel matrahlı faturayı e-Fatura portalından nasıl düzenleyeceğiz?

2020 E-fatura Geçiş ve Kullanım Zorunluluğu

Önceki İçerikMesleki Yeterlilik Sınavları Bugün İtibariyle Başlıyor 03.06.2020
Sonraki İçerikİŞKUR’la işe yerleşenlerin sayısındaki yıllık azalış, İstanbul’da %89, Türkiye’de %76 oldu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz