Ana Sayfa Muhasebe Serbest Meslek Makbuzunun İadesi olur mu?

    Serbest Meslek Makbuzunun İadesi olur mu?

    1288
    0

    Serbest meslek faaliyetinde mükellefe her ay makbuz düzenlemek zorunlu mudur? Zorunlu değilse hangi şartlarda makbuz düzenlemeyebilirim ve hangi şartlarda düzenleyebilirim?

    Mesleki hizmet sözleşmesi yapan SM erbapları her ay düzenli olarak makbuz düzenlemeleri gerekir.

    30.06 tarihinde mükellef olmayan şahsa serbest meslek makbuzu kestik ve beyan ettik. Fakat aramızda anlaşmazlık çıktı ve kestiğimiz makbuzu iade etmek istiyoruz. Yöntemi nedir?

    Hizmetin iadesi olmaz. SM Makbuzu hizmetin yapılmasında düzenlenen belgedir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikGenç girişimci istisnasından kaç yaşına kadar faydalanabiliriz?
    Sonraki İçerikFinansman gideri kısıtlaması geçici vergi dönemlerinde mi yapılır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz