Ana Sayfa Muhasebe Serbest meslek makbuzlarındaki stopaj iade alınabilir mi?

Serbest meslek makbuzlarındaki stopaj iade alınabilir mi?

3909
0
2018 yılında açılan avukat müşterim, savcılıklara stopaj kesintili serbest meslek makbuzu kesmektedir. Savcılıklara yapılan bu kesintileri gelir vergisi kesinti listesinde beyan ettiğimizden, kalan iademizi vergilerden mahsup edebilir miyiz?

 

Vergi mahsup ve iadeleri GİB İnternet VD sitesi üzerinden GEKSİS sistemi üzerinden yapılır.

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

BENZER İÇERİKLER

Tahsilatını yapamadığım, karşı tarafın bildirim yapmadığı serbest meslek makbuzlarındaki stopaj iadesini nasıl alabilirim?

 

Yurt dışından alınan komisyon faturalarında KDV ve Stopaj var mı?

 

Özel ders alan öğrencilere kesilecek serbest meslek makbuzunda stopaj olur mu?

 

Önceki İçerikAynı il sınırları içerisinde yapılan iş yeri adres nakli kıdem tazminatı hakkı oluşturur mu?
Sonraki İçerikYeni SGK dosyası açılışı yapan işletmeler 27103 Sayılı teşvikten faydalanabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz