Ana Sayfa Vergi Serbest meslek kazancından futbol müsabakaları için alınmış olan kombine maç biletlerine ait...

Serbest meslek kazancından futbol müsabakaları için alınmış olan kombine maç biletlerine ait bedeller indirim konusu yapılır mı?

601
0

Konu: Kombine maç bileti harcamalarının, mesleki kazançtan indirim konusu yapılıp yapılmayacağı hk.

…. serbest muhasebeci mali müşavir olarak faaliyette bulunduğunuz, mesleki faaliyetinizin icrası sırasında müşterileriniz ile olan ilişkilerinizi korumak ve güçlendirmek, yeni müşteriler ile tanışmak, müşterilerle sosyal ortamlarda bir arada bulunularak işle ilgili hususları konuşmak amacıyla, 2018-2019 sezonu futbol müsabakalarının takibi ile ilgili  3 (üç) adet kombine bilet satın aldığınız ve bu biletleri iş ilişkisi içinde bulunduğunuz kişilere kullandırdığınız belirtilerek, söz konusu kombine bilet alımı bedellerinin, serbest meslek kazancınızın tespitinde gider olarak gösterilip gösterilmeyeceği hususunda..

…hizmet verdiğiniz kişiler için kullandığınızı belirttiğiniz, 2018-2019 sezonu futbol müsabakalarını takip için satın alınan 3 (üç) adet kombine bilet harcamalarının, faaliyetinizin yürütülmesine mahsus olmaması nedeniyle, kazancınızın elde edilmesi veya idamesi arasında doğrudan bir bağ olduğundan söz edilemeyecektir.

Bu itibarla, 2018-2019 sezonu futbol müsabakalarını takip için satın alınan 3 (üç) adet kombine bilet harcamalarının, Gelir Vergisi Kanunun 68 inci maddesinin birinci fıkrasının (1) numaralı bendi kapsamında serbest meslek kazancınızın tespitinde indirim konusu yapılması mümkün değildir.

 


Kaynak: İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı (Gelir Kanunları Gelir Ve Kurumlar Vergileri Grup Müdürlüğü) 14.01.2020- 62030549-120[68-2018/1111]-E.49646 sayılı özelge
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKamu ihalelerinde “SGK Borcu Yoktur” yazısı aranılmasına dair genelge. 2.3.2020
Sonraki İçerikİhalelere Girebilmek için Gerekli Olan SGK Borcu Yoktur Yazılarının İçeriği Açıklandı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz