Ana Sayfa Vergi Serbest meslek kazancı olarak açılması gereken mükellefiyetim ticari kazanç olarak açıldı. Ne...

    Serbest meslek kazancı olarak açılması gereken mükellefiyetim ticari kazanç olarak açıldı. Ne yapmalıyım?

    501
    0

    Enerji projelerine yönelik mühendislik ve danışmanlık faaliyetleri faaliyet alanında vergi açılışı yaptığım mükellef vergi dairesi tarafından Ticari Kazanç olarak açılmıştır. Kazanç türünü serbest meslek kazancına çevirmeden faaliyete bu şekilde devam etmesi halinde vergi dairesinden herhangi bir ceza ile karşı karşıya kalır mıyız?

    Vergi Dairesi ile görüşünüz. Hizmeti veren kişi Mühendis olduğunu hatırlatın ve Serbest meslek kazancı olarak değiştiriniz.

    Bir çay ocağı mükellefim için basit usul vergi açılışı başvurusu yaptım. Fakat vergi dairesi aradı ve han içinde olmayan çay ocakların basit usul olmaz dedi. Ne yapmalıyız?

    GVK 47 ve 48. maddelerinde belirtilen özel ve genel şartları inceleyiniz.

    Şartlar uygunsa basit usul olur. Şartların bir eksik ise basit usul olmaz.

    Han içi-dışı diye bir ayrım olmaz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTrendyol ile anlaşarak internet üzerinden satış yapacak firma satışlarına istinaden faturayı kime düzenlemelidir?
    Sonraki İçerikYıl içerisinde şahsi olarak 3’ten fazla araç satışı yapmamız halinde vergi mükellefiyeti açtırmalı mıyız?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz