Ana Sayfa Muhasebe Serbest meslek erbaplarının hepsi e-Smm düzenlenmek zorunda mıdır?

Serbest meslek erbaplarının hepsi e-Smm düzenlenmek zorunda mıdır?

Mali Müşavirlik ofisini kiraya verebilir miyim? Mali Müşavirlik ofisinde başka şirket olur mu?

525
0

Akademik özel ders verme faaliyeti ana faaliyet konusu olan serbest meslek kazanç yönünden vergi mükellefiyeti olan mükellef E-SMM geçme zorunluluğu var mıdır?

Serbest meslek erbaplarının tamamı e-smm kullanmak zorundadır.

Mali Müşavirlik ofisim bulunmaktadır ve kiracı olarak gözükmekteyim. Ofisim bölmelerle ayrılmış 3 odalı şeklindedir. Arkadaşım İthalat-İhracat yapacak bir Ltd.Şti kurmak istiyor. Kiracı olarak bulunduğum yerin bir odasını kiraya verebilir miyim? Mesleki veya Vergi açısından bir sıkıntı oluşturur mu?  2-Kiraya verebilir isem tahsil edeceğim kira bedeli için KDV’li şeklinde E-SMM kesebilir miyim?

3 odaya aynı kapıdan giriliyor ise kiraya verilmez. Kiraya verirseniz elde edeceğiniz kira geliri GMSİ olur kiracı yapacağınız kira kontratındaki brüt tutardan GV stopajı yapar. Bankaya yatırır. KDV hesaplanmaz. Sizde GMSİ olarak GVK 86.maddedeki koşullara göre kira gelirini yıllık beyana dahil edersiniz.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

SMMM ofisimizi sigortacı, avukat vs şeklinde kişilerle ortak olarak kullanmamız yasak mıdır?

Ortak olarak kullandığımız ofise ait gelen kira faturasını diğer firmaya ne şekilde faturalandırmalıyız?

Ofisi ortak kullanan firmalar aldıkları demirbaşları ortak olarak muhasebe kayıtlarında gider yazabilir mi?

Önceki İçerikİthalat Rejimi Kararına Ek Karar Kapsamında Bazı Ürünlerin İthalatında İlave Gümrük Vergisi Uygulanacak
Sonraki İçerikTürk Eximbank İhracatçıya 380 Milyon Avroluk Yeni Kaynak Sağlayacak

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz