Ana Sayfa Vergi Serbest meslek erbapları iş yerinde kullanmak üzere aldıkları televizyonların amortisman giderlerini indirim...

Serbest meslek erbapları iş yerinde kullanmak üzere aldıkları televizyonların amortisman giderlerini indirim konusu yapabilir mi?

Serbest meslek erbapları iş yerinde kullanmak üzere aldıkları televizyonların amortisman giderlerini indirim konusu yapabilir mi?

848
0

Konu: İşyerinde kullanılan televizyon ve kabloların demirbaş olarak kaydedilerek televizyon için ayrılan amortismanın, serbest meslek kazancının tespitinde indirim konusu yapılması hk.

Soru

…Muhasebe ve Defter Tutma Faaliyetleri”nden dolayı Başkanlığımız merkez …Vergi Dairesi Müdürlüğü mükellefi olduğunuzu, işyerinizde kullanmak üzere almış olduğunuz HDMI kablosu ile ekran yerine kullandığınız kamera sisteminin de bağlı olduğu televizyonun demirbaş olarak kaydedilip kaydedilemeyeceği ile söz konusu televizyon için ayrılan amortismanın, mesleki giderler içerisinde değerlendirilip değerlendirilmeyeceği…

Cevap

…mesleki faaliyetinizde kullanmanız ve demirbaş eşya olarak kaydetmeniz şartıyla, iş yerinde kullanmak üzere almış olduğunuz televizyon için Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre ayrılan amortismanın, serbest meslek kazancınızın tespitinde indirim konusu yapılması mümkün bulunmaktadır.

 


Kaynak: Şanlıurfa Vergi Dairesi Başkanlığı Gelir Kanunları Grup Müdürlüğü 10.07.2019 – 64958909-120-E.22183 Sayılı Özelge
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikElektronik İhale Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı – 13 Kasım 2019
Sonraki İçerikMali müşavirler ticari defter tutma zorunluluğu olmayan kişi veya kurumlarla TURMOB üzerinden sözleşme imzalamak durumunda mıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz