Ana Sayfa Muhasebe Serbest meslek erbabı iade edeceği bir ürün için e-smm üzerinden mi belge...

    Serbest meslek erbabı iade edeceği bir ürün için e-smm üzerinden mi belge düzenleyecektir?

    Yabancı firma türkiye’de hizmet verirse mükellefiyet açmak zorunda mıdır?, Serbest Meslek erbabı işyerine aldığı ürünü iade ederken Serbest Meslek Makbuzu mu düzenleyecek?

    3366
    0

    Almış olduğum ürünleri firmaya iade etmek istiyorum. Bu iade için e-smm düzenleyeceğim değil mi?

    Evet e-smm düzenlenmelidir. Sadece KDV hesaplanır. Gelir vergisi stopajı yapılmaz.

    Açıklamaya iade olduğu belirtilir.

    Mimarlık mühendislik müşavirlik proje hizmeti almakta olduğumuz İsviçre ikametli firma bize fatura düzenleyecektir. Bu faturada kdv ve stopaj söz konusu olur mu?

    Hizmet Türkiye de veriliyor ise yabancı firma veya kişi Türkiye’de dar mükellefiyeti tesisi ettirerek fatura veya e-smm düzenleyecektir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikFizyoterapi hizmetleri sunacak gerçek kişi vergi mükellefiyeti açtığında hangi sınıfa tabi olur?
    Sonraki İçerikGenel kurulda kendisi hakkında ihraç kararı çıkarılacak olan yönetim kurulu üyesi bu genel kurula katılabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz