Ana Sayfa Vergi Serbest bölgelere yapılan satışlar için KDV iadesine başvurabilir miyiz?

Serbest bölgelere yapılan satışlar için KDV iadesine başvurabilir miyiz?

1143
0
Serbest bölgelere yapılan satışlar için KDV iadesine başvurabilir miyiz?


KDV kanunu 11/1-a bendi kapsamında serbest bölgeye yapılan mal ihracatında KDV iadesinden yararlanıp yararlanılmayacağı konusunda bilgi verebilir misiniz?

Serbest bölgelerde bulunan firmalara yapılan satışlar KDVK 11.md. gereği ihracat sayılmaktadır ve ihracat KDV istisnasından yararlandırılmaktadır.

Ancak serbest bölgelere yapılan satışlarda GÇB olmayacağından tevsik edici belge olarak (SBİF) Serbest Bölge İşlem Formu düzenlenmesi ve iade aşamasında GÇB yerine bu formu kullanmanız gerekir. İade talebinde bulunabilirsiniz.

 

 

 


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Serbest Bölgelerde uygulanan Kurumlar Vergisi İstisnasının detayı nedir?

Türkiye’deki serbest bölgelerde faaliyette bulunabilmek için ne yapmak gerekir?

Serbest bölgeye yapılan satışı hangi kritere göre KDV beyanında göstereceğiz?

 

Önceki İçerikOtomotiv pazarı Nisan ayında küçüldü
Sonraki İçerikİngiltere’de faiz değişmedi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz