Ana Sayfa Muhasebe Serbest Bölgedeki gelir vergisi istisnası çalışana iade edilecek midir?

Serbest Bölgedeki gelir vergisi istisnası çalışana iade edilecek midir?

954
0

Serbest bölge de faaliyet gösteren firma, çalışanlarının ücret ödemelerinde damga ve gelir vergisi kesintisi uygulamaktadır. Tutarlar aylık olarak vergi dairesine bildirilerek tecil edilmektedir. Yıl sonlarında ymm tasdik raporu ile firma istisnadan yararlanmaktadır. Firmanın istisna ettiği gelir ve damga vergileri çalışana geri iade edilecek midir? İstisna sadece firma için uygulanacaktır?

 

Konu ile ilgili odamızın yayın organı MALİ ÇÖZÜM dergisinde yayımlanan makale aşağıdaki linktedir. http://archive.ismmmo.org.tr/docs/malicozum/102malicozum/9%20b%C3%BClent%20sezgin.pdf

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Serbest bölgeye yapılan satışı hangi kritere göre KDV beyanında göstereceğiz?

 

Serbest Bölgelerden Üçüncü Ülkeye Yapılan Satışların Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş.’Nin Kredi, Sigorta Ve Garanti Hizmetlerinden Yararlandırılması Hakkında Tebliğ (İhracat:2018/10)

 

Serbest bölgedeki firmanın aktifinde kayıtlı otomobilin Türkiye içine yabancı ortağa satışı durumunda KDV oranı ne olacaktır?

 

Serbest bölgelerde dövizle gayrimenkul satışı yapılabilir mi?

 

 

Önceki İçerikTek işverenden elde ettiğim ücretimi yıllık beyannamede bildirecek miyim?
Sonraki İçerikPazarlarda satış hizmeti yapan satıcı yapmış olduğu her işlem için fatura veya fiş düzenlemeli midir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz