Ana Sayfa Vergi Serbest bölgede yapmış olduğumuz üretimimizi ihraç kayıtlı satışını yapmazsak gelir vergisi istisnasından...

Serbest bölgede yapmış olduğumuz üretimimizi ihraç kayıtlı satışını yapmazsak gelir vergisi istisnasından faydalanamaz mı?

Serbest bölgede yapmış olduğumuz üretimimizi ihraç kayıtlı satışını yapmazsak gelir vergisi istisnasından faydalanamaz mı?

651
0

Konu: İhraç kayıtlı olmayan satış nedeniyle serbest bölgede ücret istisnasından yararlanamama hk.

  … unvanı altında  01/04/2014 tarihinden itibaren Ege Serbest Bölgesinde üretim faaliyetinde bulunduğunuzu, ürettiğiniz ürünlerin tamamını, ana faaliyeti alkolsüz içeceklerin üretimi  olan… adlı ihracatçı firmaya ihraç kaydı olmadan sattığınızı ve tek alıcınız olan adı geçen firmanın söz konusu ürünleri paketlemek suretiyle yurt dışına ihraç ettiğini belirterek, yapmış olduğunuz bu satıştan dolayı firmanızda çalışan personel ücretlerinin 3218 sayılı Serbest Bölgeler Kanununun Geçici 3 üncü maddesinin ikinci fıkrasının (b) bendi kapsamındaki gelir vergisi istisnasından yararlanıp yararlanamayacağı hususunda…

… serbest bölgede istihdam edilen personel ücretlerine ilişkin gelir vergisi istisnasından yararlanılabilmesi için; bölgede üretilen ürünlerin toplam FOB bedelinin en az % 85’ini yurt dışına ihraç edilmesi veya aynı serbest bölgede ya da başka bir serbest bölgede faaliyette bulunan ihracatçı firmalara üretilen ürünlerin ihraç kayıtlı olarak teslim edilmesi gerekmektedir.

Buna göre, bölge içindeki mezkûr firmaya yapmış olduğunuz satış ihraç kayıtlı olmadığından söz konusu istisnadan yararlanmanız mümkün bulunmamaktadır.

 


Kaynak: İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı Gelir Kanunları Gelir Vergileri Grup Müdürlüğü 08.07.2019 – 84098128-120.03[61-2018/7]-E.258752 sayılı özelge
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikNafaka ödemeleri gelir vergisi beyannamesinde indirim olarak kabul edilir mi?
Sonraki İçerikBasit usule tabi olan işletmeler SGK dosyası açabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz