Ana Sayfa Vergi Serbest bölgede faaliyet gösteren bir firma yurt içinde şube açılışı yapabilir mi?

Serbest bölgede faaliyet gösteren bir firma yurt içinde şube açılışı yapabilir mi?

732
0

Serbest bölge de faaliyet gösteren firma yurt içinde şube açabilir mi? KDV açısından mükellefiyet durumu ne olur şubenin bağlı bulunduğu vergi dairesinde mi açılış yapılır?

Şube açılabilir. KDV ve diğer vergi çeşitleri için mükellefiyet kurulacaktır.

Dikim işi işe uğraşacak bir kişi, aylık 500 TL net kira ile bir yer kiralıyor. Kendisi bizzat çalışacaktır ve eş ve çocuklarından da kısmen destek alabilir. Bu iş basit usul olarak açılış yapılabilir mi?

Basit usule tabi olabilmek için GVK 47 -48 ve 49. Maddelerdeki şartları taşıması gerekir.

İlgili maddelerde belirtilen şartlar varsa Basit usul mükellefi olunur.

31.05.1991 doğumluyum. 06.06.2020 tarihinde vergi açılışı yapmak istiyorum. Gelir vergisi mükellefi olarak geç girişimci istisnası olan Bağ-Kur prim muafiyeti ve kazanç istisnasından yararlanabilir miyim?

18/29 yaş aralığında olmak ve kendi işini kurmak isteyen girişimcilerin bu durumlarını vergi dairesine bildirmeleri halinde bu destekten yararlanabilirler

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Serbest Bölgelerde İfa Edilen Hizmetlerde KDV hesaplanacak mı?

Serbest Bölgelerdeki Müşterilere Yapılan Fason Hizmetlerde KDV İadesi

Serbest Bölgelerde Elde Edilen Kazançlara İlişkin Vergi İstisnası

Önceki İçerikBu yıl Türkiye’de 2 bin 305 ton orkinos avlanabilecek
Sonraki İçerikİnşaatlarda Daha Etkin Covid-19 Tedbirleri için Teknik Çalışma Grubu Kuruldu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz