Ana Sayfa Muhasebe Sendikaya kayıt olan işçiler önceki iş sözleşmelerindeki şartların geçerli olmadığını iddia edebilir...

Sendikaya kayıt olan işçiler önceki iş sözleşmelerindeki şartların geçerli olmadığını iddia edebilir mi?

957
0

Bir anonim şirkette çalışan işçilerle 2 yıllık asgari ücret + belirli % ile anlaşılsa, daha sonra işçi sendikaya kayıt olup sendika tarafından bu sözleşmenin geçerli olmayacağı iddia edilebilir mi? Buna bağlı olarak sendika yetki belgesini toplu sözleşmeden ne kadar süre önce işverene bildirmek zorundadır?

 

Yetki tespiti için başvuru MADDE 42 –
(1) Toplu iş sözleşmesi yapmak isteyen işçi sendikası Bakanlığa başvurarak yetkili olduğunun tespitini ister. İşveren sendikası veya sendika üyesi olmayan işveren de Bakanlığa başvurarak yetkili işçi sendikasının tespitini isteyebilir.
(2) Bakanlık, kayıtlarına göre başvuru tarihi itibarıyla bir işçi sendikasının yetkili olduğunu tespit ettiğinde, başvuruyu, iş yeri veya işletmedeki işçi ve üye sayısını, o iş kolunda kurulu işçi sendikaları ile taraf olacak işveren sendikası veya sendika üyesi olmayan işverene altı iş günü içinde bildirir.
(3) İşçi sendikasının yetki şartlarına sahip olmadığının ya da iş yerinde yetki şartlarına sahip bir işçi sendikasının bulunmadığının tespiti halinde, bu bilgiler sadece başvuruyu yapan tarafa bildirilir.

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Sendika avukatının borçlu taraftan aldığı vekalet ücretinin belgelendirilmesi

 

Sendikalar Bilgi Sistemi (SENBİS) nedir?

 

İşvereniniz Hangi Sendikaya Üye Olacağınıza Karar Verebilir mi?

 

Sendika Üyeliği Sebebi İle İş Sözleşmeniz Feshedilebilir mi?

 

Toplu İşten Çıkarma Yapılabilir mi?

 

 

Önceki İçerikSosyal Güvenlik Ve Çalışma Yasalarında Değişiklik Yapan 7161 Sayılı Kanunun Açıklaması
Sonraki İçerik1.1.2019 tarihinde BES’e zorunluluk hesabı neye göre yapılacaktır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz