Ana Sayfa Vergi Şehir içi ve şehirler arası yolcu taşımacılığı indirimli KDV kapsamında mıdır?

    Şehir içi ve şehirler arası yolcu taşımacılığı indirimli KDV kapsamında mıdır?

    Şehir içi ve şehirler arası yolcu taşımacılığı indirimli KDV kapsamına girer mi?

    4590
    0

    31/07/2020 tarihinden sonra düzenleyeceğimiz personel servis taşımacılığı faturasında KDV oranı %18 mi yoksa %8 mi olmalıdır?

    Kara, hava ve denizden şehir içi, şehirler arası YOLCU TAŞIMASI, personel taşımacılığı YOLCU TAŞIMACILIĞI kapsamında olup bu hizmetleri için 31/07/2020 (bu tarih dahil) tarihinden itibaren %8 oranında KDV hesaplanacaktır. KDV tevkifatı yapılıyor ise; bu tutar üzerinden 5/10 oranında tevkifat yapılır.

    İşyerinin mal sahibi, şirket kiralama faturasını %18 kesmiş. %8 olması gerekiyor dememize rağmen, tebliğdeki KDV indirimi sadece emlakçılar ve komisyoncuların yaptığı ilk kiralama için, sürekli kesilen kira faturaların da %18 düzenleneceğini iletti. Ne yapmalıyız?

    Mal sahibinin bilgisi yanlıştır. Emlak komisyoncuları KDV indirimi kapsam dışıdır.

    Kiralamadan kasıt Kiraya verilen İş yerleri kastedilmektedir.

    31/07/2020 (bugün dahil) tarihinden itibaren KDV si %8 uygulanacaktır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTAM mükellef nedir? DAR mükellef nedir?
    Sonraki İçerikDevletin tarımı geliştirmek için işlettiği kuruluşlar Kurumlar Vergisinden muaftır.

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz