Ana Sayfa Muhasebe Scooterların muhasebe kaydı nasıl olacak?

    Scooterların muhasebe kaydı nasıl olacak?

    377
    0

    Scooter kiralama işinde şirkete alınan scooterların muhasebe kaydını nasıl yapmalıyım? Mevzuata göre faydalı ömrü 1 yılın altında olduğundan amortisman oranı da belli olmadığından doğrudan gider yazılabileceği belirtiliyor. Ancak takibi veya satılma ihtimali dolayısıyla aktifte göstermem gerekmez mi?

    Faydalı ömrü 6-10 ay arasında olan “elektrikli scooter” isimli iktisadi kıymetin faydalı ömrünün hali hazırda 1 yıldan az olduğu için doğrudan gider olarak kayıtlara intikal ettirilmesi mümkün bulunmaktadır. Scooterın satılması halinde de elde edilen gelir 679 hesaba yazılır.


    Örnek Yevmiye maddesi

    ________ / ___________

    770

    191

    320

    Alış kaydı

    ________ / ___________

    102

    391

    679

    Satış Kaydı

    ________ / ___________


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKDV matrah artırımı yapanlar hangi hallerde gelir veya kurumlar vergisi matrah artırımı da yapmak zorundadır?
    Sonraki İçerikAmortisman süresi biten aracın giderleri işlenmeye devam edebilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz