Ana Sayfa Muhasebe Sayısal loto bayileri milli piyango idaresinden aldıkları komisyon gelirlerini hangi hesapta takip...

Sayısal loto bayileri milli piyango idaresinden aldıkları komisyon gelirlerini hangi hesapta takip etmelidir?

2978
0

Bilanço usulüne tabi bir mükellefim sayısal loto bayiliği yapmaktadır. Haftalık döküme göre muhasebe kaydını nasıl yapmalıyım ve KDV beyannamesinde özel matraha dahil etmem gerekiyor mu?

Milli piyango idaresinden alınan veya hesabınız aktarılan komisyon geliri 600 hesaba yazılır. KDV tabi olmayan Özel matrah bildirimine dahil olan işlemler KDV beyannamesinin özel matrah bölümünde beyan edilir.

Firmamıza 12 aylık hosting hizmeti faturası düzenlendi. Bu fatura için muhasebe kaydı olarak hangi hesabı kullanmalıyım?

Kullanım 1 yıl ise giderleştirme 180 hesap da aylık olarak yapılır. Her aya ilişkin kısım gider yazılır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Gelecek aylara ait giderler yıl sonlarında hangi hesaba kaydedilmelidir?

Gelecek aylara ve yıllara ait gider hesapları değerlemeye tabi midir?

Sonraki aylara/yıllara ilişkin peşin ödenen işyeri kira ödemeleri için stopaj ödemesi toplu olarak mı…

Önceki İçerikÇalışma gününde fazla mesai yapan personelin mesai ücreti nasıl hesaplanır?
Sonraki İçerikYurt dışındaki firmaya Türkiye’de aldığı hizmetler için düzenlenen faturada KDV hesaplanmalı mıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz