Ana Sayfa Şirketler Saudi Aramco Enerji Şirketi Çinli Yatırımcılarla Pazarlık Görüşmelerine Başladı!

Saudi Aramco Enerji Şirketi Çinli Yatırımcılarla Pazarlık Görüşmelerine Başladı!

1584
0

Şirkete yakın kaynaklardan Cuma günü alınan bilgiye göre, Saudi Aramco şirketi Çinli bir yatırımcıya hisse senedi satmak için pazarlıklara başladı.

Bu satış nedeniyle şirketin halka arz planlarının 2018 yılına ertelendiği duyuruldu.

Suudi hükümetinin çöl krallığını petrol ihracatına bağımlılığını azaltmayı amaçlayan ekonomik reform programının önemli bir ayağı olan hisse senedi atışının dünyanın en büyük hisse senedi satışı olması bekleniyor.

Kaynaklar; petrol şirketi hisselerinin Çinli bir yatırımcıya satılacak olmasının şirketin halka arzının öncüsü olarak görülebileceğini düşünüyor.

Çinli yatırımcının ismi açıklanmasa da Aramco’nun satış bedeli açıklandı.

Kaynaklardan alınan bilgiye göre, bu reform Suudi Arabistan reform paketinin resmen tanınması halinde Ulusal Dönüşüm Programının uygulanmasında yardımcı olacak nakiti sağlayacaktı.

Ulusal Dönüşüm Programı, düşük petrol fiyatlarının neden olduğu devasa bütçe açıklarını düzeltmeyi amaçlayan Suudi Arabistan için bazı devlet sübvansiyonlarının kaldırılması ve vergilerin artırılması da dahil olmak üzere bazı zor ekonomik düzenlemeler içermektedir.

Tasarruf tedbirlerinin Suudi ekonomisine olumsuz etkileri hissedilmeye başlandı. Bu ayın başında açıklanan verilere göre bütçe açığının azalış gösterdiği, Suudi ekonomisinin ikinci çeyrekte durgunlaştığı, tüketici fiyatlarında düşüş olduğu ve Suudiler arasında işsizlik oranının yüzde 12,8 olduğu görülüyor.

Şirket kaynaklarından alınan bilgiye göre şirketin halka arzı için kesin bir karar alınmadığını bir dizi seçeneğinin hala incelendiği öğrenildi.

Kaynak: Reuters

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikNetflix’in Hisse Fiyatlarının Artması Wall Street’te Olumlu Karşılanıyor!
Sonraki İçerikEngellilere (Engelli) Ait Özel Tertibatlı Araçlarda Motorlu Taşıt Vergisi Ödenir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz