Ana Sayfa Ülkeler Satoshi Nakamoto Aslında Kim?

Satoshi Nakamoto Aslında Kim?

2394
0

Herkes Bitcoin’in mucidi olarak bilinen Satoshi Nakamoto’nun maskesini düşürmek için uğraşıyor. Birçok basın kuruluşu Nakamoto’nun peşinde; ancak yapılan her araştırma başka birini işaret ediyor.

Newsweek 2014 yılında Nakamoto’nun peşine düştü ancak başarılı olamadı. New York Times’ın Bitcoin ile ilgili kitabı bulunan yazarı Bitcoin’in kurucusunun başka biri olduğunu iddia etti. En son Wired ve Gizmodo dergisi Bitcoin’i 2 kişinin yarattığını ve şuan kurucuların birinin öldüğünü iddia etti.

CRAIG WRIGHT MI SATOSHI NAKAMOTO MU?

2 yayın kuruluşu da Bitcoin’in kurucusu olarak geçtiğimiz günlerde Avustralya Federal Polisi tarafından evine baskın yapılan Avustralyalı Craig Wright olduğunu düşünüyor.

Ancak Vice, bu konudaki delillerin yanıltıcı olduğunu iddia ediyor.

Aslında Satoshi Nakamoto’nun gerçek kimliği çok da önemli değil. Bu ismin takma ya da gerçek bir isim olması Bitcoin’inin değerini düşürmüyor.

Son zamanların en tartışmalı ve popüler para birimi Bitcoin merkezi bir yapıya sahip olmadığı için Bitcoin’in devam etmesi Nakamoto’ya bağlı değil. Bitcoin teknolojisi açık kodlu bir kaynak olduğu için bu kod başkaları tarafından da değiştirilebilir.

Tahminler Bitcoin’in 2009 yılında ortaya çıkışından itibaren yazılımında 400’e yakın değişiklik yapıldığı yönündedir. Şuan da Bitcoin’in orijinal yazılımının sadece %20’lik kısmının kullanıldığı düşünülüyor.

Kaynak: Fortune Dergisi

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerik2018 Bütçesinde Reel Sektör İçin Ayrılan Kaynak Ne Kadar Olacak?
Sonraki İçerikAmerikan sistemine göre amortisman ve tükenme payının muhasebeleştirilmesi (4. Bölüm)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz