Ana Sayfa Duyurular Sanal ticaret heyetleri hız kesmeden devam ediyor

Sanal ticaret heyetleri hız kesmeden devam ediyor

504
0

Sanal ticaret heyetleri hız kazandı

Ticaret Bakanlığının ihracatçılarla birlikte dünyanın dört bir yanına düzenlediği ticaret heyeti ziyaretlerinin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını şartları altında hız kesmeyerek sanal ortamda gerçekleştirilmesine devam ediliyor.

Kovid-19 tedbirleri kapsamındaki seyahat kısıtlamaları ve önlemler nedeniyle gerçekleştirilemeyen genel ticaret heyeti programları, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın talimatı, bakanlığın organizasyonuyla “sanal ticaret heyeti” organizasyonları ile hayata geçiriliyor.

Bu doğrultuda, sanal nitelikli ilk Genel Ticaret Heyeti 13-15 Mayıs tarihlerinde Özbekistan’a yönelik düzenlendi.

Özbekistan Genel Ticaret Heyetinin açılışı, bakanlık yetkilileri, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Taşkent Ticaret Müşavirinin katılımıyla, firmalara yönelik bir video konferansla yapılırken, sanal ortamda ikili firma görüşmeleri de gerçekleştirildi.

Özbekistan Sanal Ticaret Heyeti programına hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri, yaş/kuru meyve ve sebze, çikolatalı ve şekerli mamuller, su ürünleri ve hayvansal mamuller, zeytin ve zeytinyağı gibi ürün üretimi, tarım makineleri, soğuk hava depolama ve gıda ambalajlama sektörlerinde faaliyet gösteren 16 Türk ve 44 Özbek firması katıldı.

– Sanal ticaret heyeti ile uzaklar yakın oluyor

Sanal nitelikli Genel Ticaret Heyeti programlarına, 27-29 Mayıs 2020 tarihlerinde, kişisel bakım ürünleri, temizlik ürünleri, bebek ürünleri gibi gıda ve hızlı tüketim ürünleri sektörlerini kapsayan Kenya Sanal Ticaret Heyeti ile devam edilecek.

Bakanlığın belirlediği hedef ülkeler arasında yer alan Hindistan’a yönelik olarak da 15-19 Haziran tarihlerinde fındık ve mamulleri, hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri, kuru meyve ve mamulleri, meyve sebze mamulleri, su ürünleri ve hayvansal mamuller, süs bitkileri ve mamulleri, tütün, zeytin ve zeytinyağı, gıda ve gıda dışı hızlı tüketim ürünleri, tarım makinaları, soğuk hava depoları ve iklimlendirme sektörlerini kapsayan bir sanal ticaret heyeti programı gerçekleştirilecek.

22-23 Haziran’da da söz konusu etkinliklere plastik ve metal mutfak eşyaları, cam ve seramik ev eşyaları, ev/banyo ürünleri ile ev tekstili sektörlerini kapsayan Güney Kore Sanal Ticaret Heyeti ile devam edilecek.

Önümüzdeki dönemde ayrıca Almanya, Kazakistan, Nijerya, Bulgaristan ve Pakistan’a da genel ticaret heyeti düzenlenmesi planlanıyor.

– Büyük zincirlere yönelik “Sanal Özel Nitelikli Alım Heyeti” düzenlenecek

Öte yandan, ilk sektörel ticaret heyeti de sanal platformda İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından yapı kimyasalları ve boya sektöründe, Kolombiya ve çevre Latin Amerika ülkelerine yönelik gerçekleştiriliyor. Kolombiya ve çevre Latin Amerika ülkelerine yönelik ve halen devam eden sanal ticaret heyetine, Türkiye’den 13 firmanın yanı sıra Kolombiya’dan 15, çevre ülkelerinden 10 olmak üzere 25 firma katılıyor.

Ayrıca ihracatçıların, yurt dışında faaliyet gösteren büyük perakendeci, toptancı mağazalar ve süpermarket zincirleri ile iş görüşmeleri gerçekleştirmeleri amacıyla, her seferinde tek firmaya yönelik düzenlenecek Sanal Özel Nitelikli Alım Heyeti programlarına da kısa sürede başlanacak.


Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı 16.05.2020
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTürk Vatandaşlığının Kazanılmasına ilişkin genel açıklamalar
Sonraki İçerikE-Faturada KDV muafiyet kodunu elle yazamaz mıyız? İstisna Kodunu seçmek zorunda mıyız?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz