Ana Sayfa Mevzuat Samsung özür diledi

Samsung özür diledi

965
0

Samsung Elektronik şirketi, güvenli bir çalışma ortamı sağlamayarak bazı çalışanlarının hastalık ve ölümüne yol açtığı için özür diledi.

 

Bilgisayar çipi fabrikalarında çalışan onlarca işçi, lösemi ve beyin tümörü gibi ağır hastalıklarla karşı karşıya kalmışlardı.

 

2007 yılında, Samsung fabrikasında çalışan 23 yaşındaki kızının lösemi nedeniyle hayatını kaybetmesi sonucu babası Hwang Sang-gi’nin tepkisi sonucu gözler Samsung’a çevrilmişti.

 

Sang-gi’nin bu hareketi daha geniş çaplı bir harekete yol açtı ve çok fazla kimyasal madde kullanan çip endüstrilerindeki güvenlik açıklarına dikkat çekti.

 

Samsung, 1984 yılından beri çip ve LCD fabrikalarında çalışan işçilerinin çeşitli hastalıkları için tazminat ödeyecek.

 

Lösemi için ödenecek tazminat tutarı ise 132.000 Dolar.



Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebe News veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikYurt Dışında Yapılan İnşaat İşlerinde Merkez ve Şube Arasındaki Cari Hesapların Değerlendirmesi Nasıl Olur?
Sonraki İçerikVekalet Ücretinde (Avukatlık Hizmet Bedeli) Belge Düzeni Ve KDV’nin Konusuna Girip Girmediği?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz