Ana Sayfa Dünya Salgına karşı alınan tedbirler nedeniyle 2020 yılında dünya ticareti %9 oranında geriledi

    Salgına karşı alınan tedbirler nedeniyle 2020 yılında dünya ticareti %9 oranında geriledi

    458
    0

    BM alt kuruluşu olan Ticaret ve Kalkınma Konferansı (UNCTAD) verilerine göre Koronavirüs salgını ve salgına karşı alınan tedbirler nedeniyle 2020 yılında dünya ticareti yüzde 9 oranında geriledi.

    2020 yılının ilk yarısında dünya ticaretinin yüzde 15 gerilediği belirtilirken, yılın özellikle son çeyrek döneminde uluslararası ticaretin toparlandığı kaydedilmektedir.

    Bu kapsamda 2020 yılının son çeyrek döneminde küresel ticaretin bir önceki çeyrek döneme göre yüzde 8 arttığı belirtilmektedir.

    UNCTAD Raporunda yılın son çeyrek döneminde kaydedilen toparlanmanın düzensiz olduğu belirtilerek büyük ölçüde gelişmekte olan ülkelerde mal ticaretinden kaynaklandığına vurgu yapılmıştır.

    Yine UNCTAD verilerine göre Uzakdoğu Asya’da mal ticaretinin yılın son çeyrek döneminde yüzde 12 arttığı kaydedilmektedir.


    Kaynak: İTKİB/İHKİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBaşka bir yerde 4/1-a sigortalı olarak görünen şirket ortakları adına 4/1-b sigorta primi tahakkuk eder mi?
    Sonraki İçerikMali Suçları Araştırma Kurulu Genel Tebliği’nde Değişiklik Yapıldı 26.02.2021

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz