Ana Sayfa Muhasebe Şahsi harcamalar B formunda beyan edilir mi?

    Şahsi harcamalar B formunda beyan edilir mi?

    Taraflar kira artışında anlaşamazsa bankadan ödenen kira gider yazılabilir mi? Şahıs firmasının sahibi kendi şahsı için yaptığı harcamaları Ba bildirimine dahil edecek mi?

    697
    0

    Gelir vergisi mükelleflerinin şahsi araç alışları, yüksek tutarlı araç bakım onarım giderleri, evlerine aldıkları beyaz eşyalar gibi harcamaları defterlerine işlenmiyor. Aylık Ba form bildirimi konusunda nasıl bir yol izlememiz gerekiyor?

    Özel harcamalar deftere kaydedilmez.  B formuna yazılmaz. Yapılacak incelemede harcamaların özel olduğunu ortaya çıkar. Sizin ve müşterinizin yapacağı bir işlem yoktur.

    Mükellefimiz bir şirketten yer kiralamıştı şirket de fatura kesiyordu. Ancak kira artış konusunda anlaşmazlık çıktı. Şirketimiz kirayı kendince artırıp bankadan ödemeye devam ediyor. Fatura da gelmiyor. Bu durumda faturası gelmeyen ancak ödemesini yaptığımız kirayı giderleştirilir miyiz?

    Kiralanan yer Aktifte kayıtlı olduğu için mal sahibi şirketin KDV li fatura düzenlemesi gerekir.

    Fatura olmadan Gider kayıt yapılamaz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikHayat sigortalarında Tontin Ne demektir?
    Sonraki İçerikTurizm Destek Paketi: Hazine ve Maliye Bakanlığı garantisi ve Kredi Garanti Fonu kefaleti ile bankalar tarafından 10 milyar TL kredi sağlanacak

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz