Ana Sayfa SGK Şahıs işletmesinden tüzel kişiliğe geçişlerde personel devirleri hangi kod ile yapılmalıdır?

    Şahıs işletmesinden tüzel kişiliğe geçişlerde personel devirleri hangi kod ile yapılmalıdır?

    428
    0
    Şahıs firmasında sigortalı çalışan kişileri, yine aynı kişinin kurmuş olduğu limited şirketine aktarmam gerekiyor. Şahıs firmasında çıkış kodu ne yazmam gerekir?

    Şirket bir tüzel kişiliktir. Şahıstan şirkete işçi devri külliyen yapılır. Ancak işyeri sgk sicil numarası farklı olacaktır. 34 İşyerinin devri, işin veya işyerinin niteliğinin değişmesi nedeniyle fesih seçilmelidir.


    Reklamcılık faaliyetiyle uğraşan bir şahıs firması sahibi aynı zamanda İzmir’de kendi adına 2 katlı bir ev yapıyor. (Müteahhitlik belgesi var) Bu evin yaptığımız reklamcılık işiyle bir ilgisi yok, evi resmi kayıtlarımıza almayacağız. İzmir’deki inşaatta 2 işçi çalışıyor bu işçiler için SGK bildiriminde bulunmalı mıyız?

    4 kodlu alt işveren sgk dosyası açmanız ve bildirgelerini vermeniz gerekmektedir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKasım sonu itibarıyla kısa vadeli dış borç stoku 2019 yıl sonuna göre % 9,5 oranında arttı
    Sonraki İçerikGelir kaybı ve kira desteğine 2 milyondan fazla esnaf ve sanatkar başvurdu

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz