Ana Sayfa Muhasebe Şahıs firması sahibi vefat ederse gelir vergisi beyannamesi ne kadar süre içinde...

    Şahıs firması sahibi vefat ederse gelir vergisi beyannamesi ne kadar süre içinde verilmelidir?

    748
    0

    Gerçek kişi Şahıs firması sahibi vefat etmiştir. Şirketin vergi daire işlemleri ile ilgili ne yapılması gerekiyor? Kapanış nasıl yapılmalıdır?

    30 gün içinde mükellefiyet ölüm tarihi itibari ile kapatılır. 

    01/01/2021 ila Ölüm tarihine kadar olan süre için Kıst dönem Gelir Vergisi  beyannamesi 4 ay içinde verilir. 

    Diğer kapanış vb. bürokratik işlemler için VD bilgi alınız.


    Kaynak: İsmmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir.Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikVergi mükellefi olmayan kişilerden alınacak cep telefonu için düzenlenecek gider pusulasında KDV hesaplanmalıdır?
    Sonraki İçerikİstanbul Sözleşmesi ve Türk Hukukuna Etkisi

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz