Ana Sayfa Duyurular Sağlık ve Kimya Ürünleri Çağrısında son gün 13 Eylül

Sağlık ve Kimya Ürünleri Çağrısında son gün 13 Eylül

451
0

Türkiye açısından stratejik öneme sahip ürünlerin yerli ve milli imkanlarla üretilmesini amaçlayan Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı kapsamında, “Sağlık ve Kimya Ürünleri” başlıklı 4’üncü çağrı başvuruya açıldı. Hemen her sektöre girdi sağlayan ve ülke sanayisinin gelişiminde kritik öneme sahip kimya sektöründe dış ticaret açığının azaltılması amacıyla harekete geçildi.

Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı kapsamında, “Sağlık ve Kimya Ürünleri” başlıklı 4’üncü çağrıyla yerli ve milli sanayinin gelişmesinde yüksek potansiyele sahip kimya sektörü ürünlerinin geliştirilmesine destek sağlanacak.

Ayrıca, çağrı çerçevesinde ilaç ve tıbbi cihaz sektörlerinden seçili ürünler de desteklenecek. Önemli miktar ve çeşitlilikte üretimle ihracat imkanı bulunan ve katma değeri yüksek ilaç sektöründe yerli üretime destek verilecek.

PROJE TUTARI EN AZ 10 MİLYON LİRA OLACAK

Bugünden itibaren başvuruların alınmaya başlandığı Sağlık ve Kimya Ürünleri Çağrısı ile orta-yüksek ve yüksek teknolojili sektörlerde bulunan 421 ürün ve 80 yenilikçi teknoloji alanındaki yatırımlar desteklenecek.

Bu doğrultuda, “Petrokimya Ara Mamulleri ve Katkı Maddeleri”, “Radar Soğurucu Yüzeyler”, “Kan ve Kan Ürünleri”, “Kanser ve Otoimmün Hastalıklar İçin İlaç Taşıyıcı Sistemler”, “Biyoteknolojik İlaçların Geliştirilmesi ve Üretimi”, “Diğer İlaç Teknolojileri”, “Kişiselleştirilmiş Tıp (Tanı, Teşhis ve İzleme) Teknolojileri”, “Aşı ve İmmünolojik Ürünler, Rejeneratif Tıp ve Yapay Doku/Organ Teknolojileri”, “BİT Tabanlı Yenilikçi Tıbbi Cihazlar”, “Yenilikçi Tıbbi Görüntüleme Sistemleri”, “Yeni Nesil Protez ve Ortez”, “Yenilikçi Tıbbi Sarf Malzemeleri”, “Yenilikçi İmplantlar, Tanı Kitleri” ve “Robotik Cerrahi Teknolojileri” altında gruplandırılan birçok alanda, Türkiye’de yerleşik sermaye şirketlerinin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile bağlı veya ilgili kuruluşları tarafından sağlanan destek ve teşviklere tek pencereden erişimi mümkün olacak.

“Milli Teknoloji Hamlesi” çalışmalarının da önemli bir ayağını oluşturacak çağrı kapsamında başvuru yapacak yatırım projelerinin büyüklüğünün 10 milyon liradan yüksek olması gerekecek.

SON BAŞVURU 13 EYLÜL’E KADAR

Sağlık ve Kimya Ürünleri Çağrısı’na 13 Eylül’e kadar başvurulabilecek. Tamamen elektronik ortamda yürütülecek başvurular, Türkiye’de yerleşik sermaye şirketleri tarafından hamle.gov.tr adresinden gerçekleştirilebilecek.


Kaynak: KOSGEB
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikAğustos ayında tahakkuk edecek idari para cezaları 7326 sayılı kanun kapsamında taksitlendirilir mi?
Sonraki İçerikGMSİ mükellefleri matrah artırımında bulunabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz