Ana Sayfa Vergi Sağlık şirketleri hizmetleri karşılığında hangi belgeleri düzenler?

Sağlık şirketleri hizmetleri karşılığında hangi belgeleri düzenler?

509
0

Sağlık hizmeti vermek üzere tek kişilik limited şirket kuracağız. Kurulacak şirket hizmet verdiği kişilere verdiği hizmet karşılığında vereceği belgeyi nedir?

Hizmet veren sağlık şirketi Fatura veya ÖKC fişi düzenler. Elde edilen kazanç ticari kazançtır.

Ticari kazanç elde edenler fatura ve ÖKC düzenler, Serbest meslek erbapları SM Makbuzu düzenler.

Bir tarım kooperatifi kuracağız. Bu konuda prosedür nasıldır acaba?

Kooperatif kurulması ile Kurumlar vergisi mükellefiyeti tesisi ettirilir. Gerekli defterler tutulur. Düzenlenmesi gereken belgeler alınır verilir. KDV, muhtasar, Geçici ve KV beyannamesi ve B formu verilir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Konut Yapı Kooperatiflerine Yapılan İnşaat Taahhüt Hizmetlerinde KDV Uygulaması

Tarımsal Amaçlı Kooperatiflerde KDV Uygulaması Nasıldır?

Orman kooperatiflerinin orman işletme müdürlüklerine verdiği kesim hizmetlerinde KDV tevkifatı

Önceki İçerikNisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre protesto edilen senet adedi ve tutarı sırasıyla %3 ve %41 azaldı
Sonraki İçerikTaşınmaz Teslimlerinde KDV Uygulaması ve Oranları nedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz