Ana Sayfa Vergi Sağlık hizmetlerinde KDV oranı nedir?

    Sağlık hizmetlerinde KDV oranı nedir?

    1383
    0
    Özel Sağlık Kurumu olarak faaliyet gösteren limited şirket mükellefin hizmet ifasına istinaden düzenleyeceği faturanın KDV oranı nedir?

    Sağlık hizmetleri de 2007/13033 sayılı KDV Oranlarına İlişkin Genel Kararname’nin II sayılı Listenin B-21. bölümünde belirtilmiştir ve buradaki şartları sağlayan sağlık hizmetlerinde KDV oranının % 8 olacağı ifade edilmiştir. Bu maddedeki şartları sağlamayanlar için uygulanacak KDV oranı ise% 18’dir. 

    “B-21- İlgili Bakanlıklar ya da kanunlarla izin verilen gerçek veya tüzel kişiler tarafından yerine getirilen insan veya hayvan sağlığına yönelik koruyucu hekimlik, teşhis, tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri (hayvan ırkının ıslahına yönelik hizmetler dahil) ile bu hizmetleri ifa edenlere hekimlerce veya hekimler vasıtasıyla verilen hizmetler, ambulans hizmetleri, için uygulanacak KDV oranı % 8 dir.”


    Sağlık Turizmi yapan firmam var. Firma müşterileri yurtdışından gelip saç ekimi estetik v.b işlemlerden geçiyorlar (müşteri ödemelerin hepsini bana yapıyor konaklama, yeme, içme ) Mükellefim MÜŞTERİDEN makbuzla nakit tahsilat yapıyor. Parayı Bankaya sigortalı eleman yatırırken bankada sorunla karşılaşıyoruz. Faturalar kesiliyor ama 7 000.00 TL’nin n üstünde nasıl bir şey yapalım yasada açık olan durum var. Tutarları 7 bin tl nin üstünde oluyor. Bununla ilgili nasıl yol izlemem gerekir?

    VUK Genel Tebliğlerine göre Fatura bedeli 7.000.TL’nin üstündeki tahsilatlar bankalar aracılığı ile yapılır. Sizin konumunuzdaki mükellefler için tebliğlerde özel bir düzenleme olmadığı için yorum yapamıyoruz. 

    Konu hakkında GİB’den Özelge almanızı öneririz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikPolis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı. 23.1.2021
    Sonraki İçerikOnline Eğitim: Şirketlerde Erken Uyarı Sinyalleri 26 Ocak 2021

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz