Ana Sayfa Haberler Sabancı uzaya açılıyor

Sabancı uzaya açılıyor

787
0

Sabancı Holding, ABD merkezli endüstriyel naylon ve polyester iplik, lastik kord bezi ve tek kord üreticisi Kordsa’yı satın aldı.

Kordsa, 1973’ten beri Sabancı Holding bünyesinde faaliyet gösteriyor.

Söz konusu satın alma ile Sabancı grubu, uzay ve havacılık endüstrisinde de faaliyet gösteren Kordsa ile birlikte söz konusu alanda gelişmelere önderlik etmek istiyor.

Konuyla ilgili olarak Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Alper’in yaptığı açıklama şu şekilde:

“2013 yılında ilk yatırım kararımız ile girdiğimiz kompozit teknolojileri pazarında büyüme hamlelerimizi devam ettiriyoruz. 2016 senesinde Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi’ni devreye aldık. İnorganik büyüme hedeflerimiz kapsamında 2018 senesinde bünyemize kattığımız üç kompozit firmasının ardından, ABD’de yerleşik bir kompozit firmasını daha Kordsa çatısı altına almak için gerekli adımları attık. Uçak parçaları ve uzay araçlarında uzun onay süreçlerini geride bırakmak için tedarik zincirinde onaylı bir firma olan Axiom Materials’ı satın almak için yola çıktık. Bu satın alım ile uzay ve havacılık endüstrisinin yanı sıra gelecek nesil ulaşım araçları için ileri kompozit malzeme teknolojilerine yön vereceğiz.”

Kordsa, geçtiğimiz günlerde yine ABD merkezli olan ve gelecek nesil ulaşım araçları için kompozit malzemeler üreten Axiom Materials şirketini satın alacağını duyurmuştu.

Söz konusu satın alma için Kordsa 181 milyon dolar ödeyecek.

 

 

 

 

 


Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikHangi ülkede kaç Türk vatandaşı yaşıyor?
Sonraki İçerikElektronik Serbest Meslek Makbuzu (E-SMM) Düzenlenmesi Sırasında Brüt Ücretten, Net Ücretten veya Net Tahsilattan Hareketle Hesaplamaların Otomatik Olarak Yapılmasına İmkan Sağlanmıştır

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz