Ana Sayfa Muhasebe Saat üzerinden kısmi süreli sözleşme yapılabilir mi?

Saat üzerinden kısmi süreli sözleşme yapılabilir mi?

1075
0

Saat üzerinden kısmi süreli sözleşme yapılabilir mi? Örneğin günde 3 saat şoförlük yapan kişiye hafta da 5 gün çalışmakta 3 saat * 5 gün = haftada 15 saat buda SGK günü olarak haftada 2 gün toplamda ayda 8 gün olur. Bu şekilde günde 3 saat çalışma sonucu aylık 8 gün SGK bildirilecek ve sözleşmeye bu şekilde detaylı yazılacaktır. Bu şekilde uygulama yapılabilir mi?

Part-time iş sözleşmesine hangi saatlerde çalışmanın olacağı belirtilmeli ve işçi ile işveren imzalanan bu sözleşme özlükte saklanmalıdır.
Çalışma süreleri aylık toplanır / 7,5 saat = APHB bildirilecek gün sayısı

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

SGK işe giriş bildirimini yaparken kısmi süreli veya çağrı üzerine ya da ev hizmetlerinde çalışanlar için özel bir bildirim gerekiyor mu?

 

Kısmi süreli çalışma saatini geçen işçi için ücret bordrosu ve SGK bildirimleri nasıl yapılır?

 

Doğum yapan kadınlara verilecek kısmi süreli çalışma hakkının detayları nelerdir?

 

Kısmi Süreli Çalışan Yabancı İşçilere SGK Primi Ne Kadar Ödenmelidir?

İşsizlik Maaşı 2019 yılı için ne kadar oldu?

 

 

Önceki İçerikBankadan gönderdiğimiz döviz alıcının hesabına 2 gün sonra geçerse arada fark olmaması için alıcı hangi tarihli kuru kullanılacaktır?
Sonraki İçerikİptal edilmediğinde otomatik olarak uzayan SMMM sözleşmesinin süresi dolduğunda yenilenmesi için herhangi bir işlem yapmaya gerek var mı?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz