Ana Sayfa Muhasebe S.M.M.M. Sözleşmelerinde Her Yıl Damga Vergisi Olacak mı?

    S.M.M.M. Sözleşmelerinde Her Yıl Damga Vergisi Olacak mı?

    2601
    0

    Serbest Muhasebe ve Mali Müşavirlik hizmeti verilen mükellefler ile imzalanmış olan sözleşmeye süre belirtilmemiş ve karşılıklı olarak feshedilmesinde (Sözleşme tarihini takip eden her yılın sonundan en az bir ay önce yazılı ihbarda bulunulmaması halinde) sözleşme kendiliğinden bir yıl uzar.

    Sonuç olarak; Damga Vergisi Kanunu yönünden, söz konusu sözleşmelerin süresinin, bu sözleşmelere şerh konulması veya yeni bir sözleşme veyahut bu mahiyette bir kağıt düzenlenmesi şeklinde herhangi bir değişiklik yapılmaksızın kendiliğinden uzaması durumunda, sözleşme süresinin bitimini izleyen yıllar için ayrıca damga vergisi aranılmaması gerekmektedir.

    Kaynak: İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı – Mukteza

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikYurtdışındaki Şubelerin Kazancı Vergiden İstisnadır!
    Sonraki İçerikDünyada İş Hayatında En Etkili 40 Yaş Altı 10 İsim…

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz