Ana Sayfa Dünya S.Arabistan Kanada üzerinden Batı’ya ‘içişlerimize karışmayın’ mesajı veriyor

S.Arabistan Kanada üzerinden Batı’ya ‘içişlerimize karışmayın’ mesajı veriyor

835
0
S.Arabistan Kanada üzerinden Batı’ya ‘içişlerimize karışmayın’ mesajı veriyor

Guardian’ın dünya sayfalarında yer alan bir analizde, Kanada ile diplomatik ilişkilerini donduran Suudi Arabistan’ın Kanada üzerinden Batı’ya “içişlerimize karışılmasına müsamaha etmeyeceğiz” mesajı gönderdiği belirtiliyor.

Martin Chulov ve Ashifa Kassam’ın kaleme aldığı yazıda, Suudi Arabistan’ın son diplomatik polemiğinin bir twitter mesajıyla başladığı ve hızla büyükelçinin gönderilmesine, karşılıklı uçuşların durdurulmasına ve ticari anlaşmaların dondurulmasına yol açan bir diplomatik krize dönüştüğü söyleniyor.

Ancak uzmanların ve bölge yetkililerinin Riyad’ın attığı adımların pek Kanada’yla ilgili olmadığını söylediği aktarılıyor. Suudi Arabistan’ın Batı’ya, içerideki politikalarına yönelik herhangi bir eleştirinin kabul edilmez olduğu mesajı verdiği kaydediliyor.

Yazı şöyle devam ediyor;

“Tartışma Kanada Dışişleri Bakanlığı’nın gözaltına alınan Suudi sivil toplum ve kadın hakları eylemcileri konusunda endişe duyduklarını söylemesiyle başladı. Bir müttefikten kamuoyu önünde alınan eleştiri genelde Suudi krallığının kapalı kapıları ardında ele alınırdı. Ancak Riyad’daki diplomatlar ve Arap Dünyası’ndaki hava, Suudi Arabistan’ın bölgesel oyunda yeni kurallar koymak istediği yönünde. Ve ülkenin güçlü veliaht prensi Muhammed bin Salman bunu yapacak desteği sahip olduğunu hissediyor.”


Kaynak:EuroNews
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikÇalışana ücret ödenmeyen günlerde (ücretsiz izin, rapor vb.) BES katkı payı hesabı nasıl yapılacaktır?
Sonraki İçerikÜlkemizde 2017 yılı itibariyle toplam 28 bin 126 kütüphane mevcuttur

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz