Ana Sayfa Dünya Rusya Merkez Bankası gösterge faizi oranını 50 baz puanlık bir artışla %5...

    Rusya Merkez Bankası gösterge faizi oranını 50 baz puanlık bir artışla %5 seviyesine yükseltti

    518
    0

    Rusya Merkez Bankasının 23 Nisan 2021 tarihinde gerçekleştirilen Yönetim Kurulu toplantısında; gösterge faizi oranı, 50 baz puanlık bir artışla %5 seviyesine yükseltildi (26 Nisan 2021 tarihinden itibaren geçerli).

    Rusya Merkez Bankası, üst üste dört kez politika faizinde değişikliğe gitmeyerek, faiz oranını %4,25 seviyesinde sabit tutmuş; 19 Mart 2021 tarihinde ise 25 baz puanlık bir artışla %4,50 seviyesine yükseltmişti. Ülkede %4 olarak hedeflenen enflasyon oranı ise, 2021 yılı Mart ayında %5,79 seviyesine çıkmıştı.

    Faiz artırım kararını müteakip yapılan açıklamada ise; 2021 yılı sonu itibarıyla enflasyon oranının %4,7-5,2 aralığında gerçekleşmesinin beklenildi, 2022 yılı ortası itibarıyla ise cari enflasyonda hedeflenen %4’lük seviyeye geri dönülmesinin amaçlandığı belirtildi. Merkez Bankasının tahminine göre 2021 yılında reel ekonomik büyümenin ise %3-4 seviyesinde gerçekleşmesi beklenmektedir.


    Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikNihai tüketiciden alınan iade ürünler için gider pusulası düzenlenmeli midir?
    Sonraki İçerikYoutuberların vergilendirilmesi

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz