Ana Sayfa İstatistik Romanya’da tüketici fiyatları Kasım 2019’da %3,8 arttı

Romanya’da tüketici fiyatları Kasım 2019’da %3,8 arttı

860
0

Romanya’da tüketici fiyatları Kasım 2019’da %3,8 arttı

Romanya Ulusal İstatistik Enstitüsü’nün yayınladığı verilere göre, Romanya’da tüketici fiyatları Kasım 2019’da Kasım 2018’e kıyasla %3,8 oranında arttı. Harmonize Tüketici Fiyatları Endeksi (HICP) bazında hesaplanan yıllık oran ise %3,7’dir.

Son 12 ayda (Aralık 2018-Kasım 2019) TÜFE’ye göre ortalama tüketici fiyat oranı, bir önceki 12 aya kıyasla (Aralık 2017-Kasım 2018) %3,8’dir. HICP’ye dayanan ortalama oran %3,8’dir.


Kaynak: Romanya Ulusal İstatistik Enstitüsü / Link: http://www.insse.ro/cms/sites/default/files/com_presa/com_pdf/ipc11e19_0.pdf
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik4b (eski Bağ-Kur) kapsamında olan birisi bir firmada işe başladığında 4a (eski SSK) kapsamında sigortalı olabilir mi?
Sonraki İçerikKimler arazi vergisi mükellefi olur?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz