Ana Sayfa Dünya Romanya’da net nominal kazanç Aralık 2019’da artış gösterdi

Romanya’da net nominal kazanç Aralık 2019’da artış gösterdi

613
0

Romanya’da net nominal kazanç Aralık 2019’da artış gösterdi

Romanya Ulusal İstatistik Enstitüsü’nün yayınladığı verilere göre,  Aralık 2019’da ortalama brüt nominal kazanç 5465 Ley (Romanya Leyi) idi ve Kasım 2019’da kaydedilenin 269 Ley (+% 5,2) üzerindedir.

Ortalama net nominal kazanç bir önceki aya göre 3340 Ley arttı. Ortalama net nominal kazancın en yüksek değerleri bilgisayar programlama, danışmanlık ve ilgili faaliyetlerde (bilgi hizmeti faaliyetleri dahil) (7689 Ley) kaydedilirken en düşük değerler giyim eşyası üretiminde (1853 Ley) kaydedilmiştir.

Önceki yılın Aralık ayına göre, ortalama net nominal kazançlar % 13,0 arttı. Reel kazanç endeksi, Aralık 2019 için bir önceki yılın aynı dönemine göre %108,6 oldu. Reel kazanç endeksi ise Aralık 2019 için bir önceki aya göre %104,7 oldu.


Kaynak: Romanya Ulusal İstatistik Enstitüsü / Link: http://www.insse.ro/cms/sites/default/files/com_presa/com_pdf/cs12e19.pdf
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikBES sistemine dâhil olan bir firmanın çalışan sayısı 3 kişiye düştüğünde yeni personel alımında kişi BES sistemine dâhil edilmeli midir?
Sonraki İçerikMalulen, toptan ödeme ve prim ödeme gününü dolduran çalışanlar işten ayrıldıklarında kıdem tazminatı almaya hak kazanır mı?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz