Ana Sayfa Çalışma Hayatı Richard Branson’ın Risk Almak Hakkındaki Tavsiyesi

    Richard Branson’ın Risk Almak Hakkındaki Tavsiyesi

    1372
    0

    Milyarder Richard Branson, Entrepreneur ile yaptığı söyleşide şöyle konuştu:

    “Çok hesaplı riskler alıyoruz ama hiçbir riskin her şeyi mahvetmeyeceğinden emin oluyoruz.  Dezavantajı görmek zorundayız. Şirketimizi batırmayacak ve diğer işlerimizi bozmayacak bir risk olmalı. O yüzden on yılda bir, Bazıları iyi, bazıları kötü giden deneyimler yaşıyorum, beynimdeki küçük bilgisayar da önceden yaşanan her şeyi hesaplıyor.”

    Etrafındaki insanları yönlendirmek hakkında:

    “Dünyadaki çoğu şirkete baktığınızda, işletme fakültesinde öğrendikleri kurala uyarlar: Bildiğinden şaşma. Dünyadaki çoğu marka böyledir. Coca-Cola, hepimiz ne yaptığını biliyoruz. Microsoft, ne yaptığını biliyoruz. Vesaire vesaire. Çok azı her şeyi kapsayan, hayat tarzı markalarına dönüşür. Yazık, çünkü bence kaynaklarını yeni şirketler kurmak ya da insanları yeni alanlarda geliştirmek için kullansalar çalışanları daha çok eğlenir. Ancak onlar bunu yapmadığı için çok mutluyuz. Biz yapmaya devam ederiz.”

    Şirketleri satmak hakkında:

    “Bir şirket sadece bir grup insandır, yani sattığınız şey de sonuçta bir grup insan. İnsanların sizin için çalışmayı sevdiği samimi bir şirketseniz, sonra bu tarz bir ortamı olmayan bir şirkete satış yaparsanız, çalışanlarınızı hayal kırıklığına uğratırsınız. Bunun klasik örneği Virgin America, Alaska [Airlines]’a satıldı, birçok insan işini kaybetti. Finansal olarak çok iyi kar ettik ama bankada biraz daha fazla paranız olmasıyla harika bir havayolu işletmek aynı değerde değil.”

    “Milton Friedman kar elde etmenin önemli olduğunu söylerken haklıydı ama şunu da eklemeliydi: ‘Çalışanlarınız önemli. Yarattığınız ortam önemli. Şirketinizin yönetilme ahlakı önemli. Çevrenizle nasıl iletişim kurduğunuz önemli. Topluma karşı sorumluluğunuz önemli.’”

    İnsanlara yaklaşımıyla ilgili şöyle diyor:

    “Küçükken, biri hakkında kötü bir şey söylediğimde, annemle babam bana aynanın önünde 10 dakika durmamı söylerdi ve bu davranışın beni ne kadar kötü gösterdiğini anlatırlardı. O yüzden her zaman başkalarındaki iyi yanları görürüm. Diğer insanları yüceltmeli, onlara değer vermeliyiz. Kim olduğu önemli değil. İnsanlara doğru davranırsanız, aynaya baktığınızda bu size olumlu yansıyacaktır, hayat da bunun sonucunda çok daha eğlenceli bir hal alıyor.”

    Kaynak: Entrepreneur
    Derleyen: Özge Burçak Aydınalp

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikTürkiye’de Madencilik ve Metal
    Sonraki İçerikYaş Gruplarına Göre Yıllık İzin Süreleri Değişir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz