Ana Sayfa Çalışma Hayatı Raporu hafta içinde biten personel hafta sonu izni almaya hak kazanır mı?

    Raporu hafta içinde biten personel hafta sonu izni almaya hak kazanır mı?

    405
    0

    İş kanunda Hafta Tatiline hak kazanma bakımından “Bir haftalık süre içinde kalmak üzere, işveren tarafından verilen diğer izinlerle hekim raporuyla verilen hastalık ve dinlenme izinleri çalışılmış günler gibi hesaba katılır.”” demekte buradaki 1 haftalık süreden kasıt hafta tatili pazar olan işyerinde Salı günü 10 günlük istirahat alan işçi salıdan sonraki ilk pazar günü olan hafta tatili Kesilir mi?

    İşçinin hafta tatili hakkını kazanabilmesi için kanunen belirlenen haftalık 45 saat çalışma yükümlülüğünü yerine getirmesi gerekmektedir. 

    Bu yükümlülüğü yerine getiren işçiye kanunen işveren tarafından bu yedi günlük periyod içinde kesintisiz en az 24 saat dinlenme hakkı verilmelidir. Hastalık da çalışılmış gibi sayılan hallerdendir.


    BENZER İÇERİKLER

    SGK sistemine manuel olarak rapor girişi yapabilir miyiz?

    Süresinden sonra SGK sisteminden rapor onaylayabilir miyiz?

    Raporlu olan personeli işten çıkartabilir miyiz?


    Kaynak: İsmmmo, GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2022 Yılında Uygulanacak Asgari Ücretin Karşılaştırmalı Tablosu
    Sonraki İçerikFirmamıza düzenlenen SGK idari para cezaları için dava açabilir miyiz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz