Ana Sayfa Çalışma Hayatı Raporlu olan personelimizi işten çıkartabilir miyiz?

    Raporlu olan personelimizi işten çıkartabilir miyiz?

    İstirahat alan personelin işten çıkarılması ile ilgili yasal süreler nedir?

    555
    0

    Belirli süreli çalışan personelimizin sözleşme süresi 31.12.2021 tarihinde sona ermektedir. İşçi 27.12.2021 tarihinde 10 günlük rapor almış olup rapor süresinin bitiş tarihi 04.01.2022 tarihinde bitmektedir. Biz bu personelin çıkışını 31.12.2021 tarihinde mi yoksa rapor bitiş tarihini beklememiz gerekir mi?

    Raporlu işçinin iş sözleşmesinin feshedilmesi için beklenilmesi gereken süre olan 6 hafta + ihbar süresi dolmadan önce işveren tarafından iş sözleşmesi feshedilirse bu fesih usulsüz bir fesih sayılır.


    BENZER İÇERİKLER
    Raporlu olan bir personelin istifa şeklinde çıkışı yapılırsa işverene bir ceza kesilir mi?

    İşyerinin kapandığı tarihte raporlu olan personelimizin çıkışını yapabilir miyiz?

    Raporlu olan bir personelimizi rapor süresi sonunda personel ile anlaşarak işten çıkartabilir miyiz? 


    Kaynak: İsmmmo, GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikE-imza’da yeni dönem 10 Ocak’ta başlıyor
    Sonraki İçerikTürk su ürünleri sektörü, geçen yıl 1,4 milyar dolarlık ihracat yaptı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz