Ana Sayfa Şirketler Range Rover’dan Elektrikli Otomotiv

Range Rover’dan Elektrikli Otomotiv

1336
0

Geçtiğimiz günlerde dünyanın en önemli SUV otomobil üreticilerinden Range Rover, Londra’daki Tasarım Müzesi’nde yeni modern ekolojik sürüş deneyimi yaşatan aracını tanıttı.

1970 yılında hafta içlerinde rahat bir şehir otomobili olarak kullanılabilen, haftasonları ise kırsal alanlar için kullanabilen lüks SUV otomobil üretme fikri Range Rover tarafından ilk kez kullanıldı.

Bugün bile otomobil devi, kuruluş amacındaki bu özelliğini koruyarak otomobillerinde ileri teknoloji, yüksek performans ve lüksü bir arada buluşturuyor.

4. NESİL RANGE ROVER

5 yıl önce piyasaya sürülen Jaguar Range Rover modelinin 4. Nesil bir önceki modelin revize edilmiş hali olarak piyasaya çıktı. Bir önceki araçla arasında köklü değişiklikler bulunmayan yeni nesil SUV otomobil,tasarımda ve dış cephede küçük değişikliklere sahiptir. Land Rover yetkilileri amaçlarının amiral gemileri olan SUV araçlarını daha da geliştirmek olduğunu belirtti.

İÇ MEKANDA DEĞİŞİKLİK YAPILDI

Yeni araç, iç mekanda değişiklikler yaparak  sürücü ve yolcular için konforu geliştirmeyi amaçladı. 25 programlı masaj teknolojisine sahip olan koltuklar tasarlanarak sürücü ve yolcular için konfor artırıldı. Ön koltuklarda ise alan daha geniş hale getirilirken ısıtılmış kolçaklara konfor artırılmıştır.

ARKA KOLTUK ARTIK DAHA RAHAT

Arka bölüm ise tamamen yeniden dizayn edilerek daha geniş bir alan bırakılmış ve koltukların 40 derecelik bir açı ile ayarlanabilme özelliği eklenmiştir.

Aracını mobil ofis olarak kullanan yolcular için Range Rover, sekiz cihaza kadar ev bağlantısı soketleri, USB, HDMI ve 12 voltluk ve 4G kablosuz hotspot’ları içeren 17 bağlantı noktası sunmaktadır. Ayrıca tüm koltuk işlevleri akıllı telefon uygulaması ile de kontrol edilebilir hale gelmiştir.

TEKNOLOJİ İÇİNDE

Range Rover, araçlarında en gelişmiş otomobil teknolojisi olan ‘ Touch Pro Duo’ ile 10 inçlik dokunmatik ekranlar ile bilgi-eğlence sistemi de sunmaktadır.

HYBRID ARAÇ SEKTÖRÜNDE REKABET ARTACAK

Jaguar Range Rover, geçtiğimiz aylarda yeni nesil teknolojiye sahip, ekolojik motorlara geçiş yapacağının taahhüdünü vermişti. Bu ayın başlarında ise şirket, Range Rover Sport modelinde hybrid motor teknolojisini tanıttı. Bu teknoloji markanın amiral gemisi olan SUV araç modellerinde de kullanılacak.

GÜÇLÜ MOTOR

Range Rover’ı kullanan elektrikli P400e PHEV, 300hp (221kW) 2.0 litrelik dört silindirli Ingenium benzinli motor ile 85kW elektrik motoru bir araya getirerek sürdürülebilir performans sağlar.

Kalıcı dört tekerlekten çekiş sistemi ile sağlanan 404hp (297kW) toplam güç çıkışı 6.4 saniyede sıfırdan 60mph’a ve etkileyici 640Nm’lik torkla 137mph’lik maksimum bir hız sunar.

P400e, NEDC kombine çevriminde yalnızca 64g / km yayınlar ve motor çalışmadan 31 mile kadar tüm elektrikli bir menzil sağlar.

DEĞERİ 1,5 MİLYON TL

Yeni Range Rover’ın sipariş fiyatı ise 79 bin £ ( 105 bin $) . Aracın Türkiye’deki satış fiyatı ise yaklaşık 1,5 milyon TL’dir.

Kaynak: Forbes

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerik2017 Kurumlar Vergisi Beyan Süresi ve E-Defter bildirim süresi uzatıldı-20.04.2018
Sonraki İçerikEn Büyük Global Sorun

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz